sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kauden 2011 yhteenveto

Golfkausi 2011 meni yhdellä sanalla sanoen hyvin. Ei ollut aivan yhtä hyvää peliä kuin kaudella 2010, mutta lähelle kuitenkin. Täysiä kierroksia kertyi kaiken kaikkiaan 91 kpl, joista tilastoihin vaikutti 53. Tasoitus oli kauden alussa 2,7 ja lopussa 2,6 (tasoituskierroksia 17 kpl). Ensimmäisen kierroksen pelasin Lakesiden Järvenrannalla 21. huhtikuuta. Viides väylä ei ollut pelattavissa, koska järven vesi oli noussut sen verran, että olisi tarvinnut kanootin greenille pääsemiseksi. Saas nähdä miten tänä vuonna käy. Järvenrannan avauspäiväksi tulevalle kaudelle veikkaan optimistisesti 13.4.2012.

Kilpailuja tuli pelattua ahkerasti. Kauden ensimmäisestä kisasta (Vappukisa) ei jäänyt paljon kerrottavaa - mm. kakkosen bunkkerista neljä lyöntiä ja tauluun mahtavat 22 pistettä. Menestystäkin tuli: Lakesiden viikkokisasta irtosi voitot scratch- ja hcp-sarjoissa. Avoimissa kisoissa muutama sijoitus kolmen parhaan joukkoon. Reikäpeleissä putosin hcp-sarjassa toisella kierroksella, scr-sarjassa tappio tuli välierässä viime vuoden mestarille Tatu Holopaiselle. Seuran mestaruuskisoissa bogitikat lauloivat ja birkut loistivat poissaolollaan. Kaksikymmentäkolme väylää pelasin pelkkiä paareja ja bogeja (tosin liikaa jälkimmäisiä), mutta sitten tulikin Pirunpellon väylä numero kuusi eikä enää selvittyä bogilla. En selvinnyt myöskään tuplabogilla, triplabogilla tai tuplapaarillakaan - korttiin 11 lyöntiä...noh, pääsin kuitenkin jatkoon ja toisena päivänä meni jo paljon paremmin. Lopputuloksissa 9. sija. Ei sitä mitä lähdin hakemaan, mutta kuten jo Hugo aikoinaan sanoi: "Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta!"

Kauden mieleenpainuvimmat hetket viime kaudelta eivät tulleet omasta pelaamisesta, vaan muiden tekemisistä. Klubiravintola Lakeside Open-kisassa pelasin samassa ryhmässä Seppo Keskumäen kanssa. Seppo, 74-v, pelasi tuloksen 75! Todella huikeaa!
Toinen huikea tapaus sattui seuran mestaruuskisojen viimeisellä kierroksella väylällä 15. Kyseinen väylä on par-3, jossa greeni näkyy vain osittain. Avausten jälkeen greeniä lähestyessämme aloimme etsiä katseillamme palloja. Yksi näytti olevan todella lähellä reikää ja tarpeeksi lähelle päästyämme näimme, että siinähän se lepää vasten lipputankoa! Holarin tekijä oli Anu Alppi, yksi seuramme opettavista ammattilaisista. Ei holareita kauhean usein tule todistettua samassa ryhmässä, tämä oli kolmas minulle.

Kauden aikana tuli tehtyä jälleen kasa uusia omia ennätyksiä. Tässä tärkeimmät:
- Pirunpelto keltaisilta 72 lyöntiä (par)
- Pirunpelto valkoisilta, sisään 37 (+1)
- Alastaro sinisiltä, 74 (+2) (+par-ennätys, greeniosumaennätys)
- Suurin GIR kauden ajalta: 59 %
- Eniten par-tuloksia kierroksella: 16 kpl (Järvenranta keltaisilta)
- Järvenranta, valkoisilta, eniten viheriöosumia kierroksella: 14 kpl (keltaisilta paras noteeraus 17 greeniosumaa 25.8.2009)
- Pirunpelto, keltaisilta, eniten par-tuloksia kierroksella: 14 kpl
- Suurin kierrosmäärä Pirunpellolla kauden aikana: 32


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti