lauantai 10. maaliskuuta 2012

Oma golftaustani

Ensimmäisen kerran hahmottelin swingin alkeita jo äitini masussa....no ei sentään. Itse asiassa en ollut ollenkaan kiinnostunut golfista ennen vuotta 1997, jolloin suoritin green cardin. Ei tullut seurattua golfia urheilu-uutisista tai televisiosta. Vanhempien kautta kosketus tähän maailman hienoimpaan pallopeliin tuli - he olivat käyneet green card-kurssin syksyllä 1996. Minua ja veljeäni vanhempani usuttivat/pyysivät mukaan kokeilemaan seuraavana vuonna. Minä ajattelin golfista tuolloin, että joku vanhojen ukkojen peli, ei sovi minulle. Tuli kuitenkin lähdettyä kerran kokeilemaan, että minkälaista se peli nimeltä golf nyt sitten oikein on.

Ensimmäiset golflyöntini suoritin Karkussa Jarkko Svahnin jo edesmenneen 9-reikäisen kentän rangella. Jonkinlaiset perustavanlaatuiset svingiohjeet tulivat vanhemmilta. Melkoista tuhertamistahan se alussa oli kuten kaikilla muillakin. Pallon sai nyt sentään ilmaan aina välillä (tiiltä tietysti), ja hyvältähän se tuntui, kun sai monen epäonnistumisen jälkeen pallon lähtemään melko suoraan ja suorittamaan jonkinlaisen ilmalennon. Se tunne oli jotain sellaista, jonka halusi kokea yhä uudelleen ja uudelleen.

Jarkko Svahnin kenttä Karkussa oli siitä hieno, että sille pääsi pelaamaan ilman green cardia. Siellä tulikin pelattua monta kierrosta tuona kesänä. Lihapiirakat kentän kahviossa olivat myös erittäin maukkaita. :) Myöhemmin kesän aikana tuli suoritettua green card Lakeside Golf & Country Clubin (LGCC) kentällä. Opettaja oli Juha Passi, joka edelleen toimii pro:na  kyseisellä kentällä (nykyiseltä nimeltään Lakeside Golf Vammala [LGV]). Green card-kurssilla sattui eräs hyvinkin hauska sattuma, jonka ehkä kerronkin jossain vaiheessa tässä blogissa.

Nyt on siis käynnistymässä 16. golfkauteni. Ohhoh! Onpa niitä jo kertynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti