torstai 9. toukokuuta 2013

Kasa kierroksia, lauantaina ensimmäiseen kisaan

Viikonloppuna tuli urakoitua kolme kierrosta: lauantaina kaksi kertaa Järvenranta ja sunnuntaina Pirunpelto. Alkuviikon sääennuste ei toteutunut, vaan lämpöisemmät kelit olivat siirtyneet alkuviikkoon. Varsinkin sunnuntai tarjoili jäätävää tuulta.

Kenttä: Lakeside, Järvenranta
Tii: Valkoinen
Sää: Pouta, n. 12 astetta
FIR 9/13, GIR 8/18, Putts 37, Chip up'n'down 0/4, Penalties 2

Lauantain ensimmäistä kierrosta lähdin pelaamaan miesten takatiiltä, vaikka keltaiseltakaan ei ollut vielä 80 alittunut. Syynä tähän oli peliryhmän muut pelaajat, joista kaksi pelasivat valkoiselta tiiltä. Kierros lähti mainiosti liikenteellä ja olin neljän väylän jälkeen yksi alle. Viitosväylälle (200-metrinen par 3) tein heikon chipin myötä bogin ja etuysin loppuun vielä kolme bogia lisää. Ulos 38 ei kuitenkaan ollenkaan paha!

Takalenkin alussa parvitosilla oli vastatuulta, joten kahdella päälle lyöminen oli melko hankalaa. Kympillä duffasin lähestymisen ja tein bogin. Yhdellätoista oli todella lyhyt birdieputti, jonka kuitenkin sudin ohi. Onneksi seuraavalla väylällä löin lähestymisen jo niin lähelle, että siitä en minäkään enää birkkuputtia ohi laittanut. Väylällä 13 oli hyvä myötätuuli, mutta kahdella päälle lyöminen jäi haaveeksi huonon avauksen myötä. Hyvä perus-par kumminkin ja kierrosta viisi väylää ennen loppua tilanteessa +3.

14. väylä menikin sitten surkeasti. Avaus puunelosella oli pahemman luokan duffi, joka onneksi kuitenkin jaksoin väylälle asti. Matkaa greenille jäi noin 165 metriä ja vastatuuleen. Lähdin hakemaan matalaa drawta, joka kääntyi hukiksi ja pallo metsään. Sitä ei löytynyt, joten varapallolla oli jatkettava ja tuloksenä triplabogey. Ilmeisesti fiilis laski tuon myötä sen verran, että loppuväylät menivät bogitellessa ja kierroksen lopputulos oli 81 (+10), joka oli kuitenkin tuolla hetkellä kauden paras tulos.


Kenttä: Lakeside, Järvenranta
Tii: Keltainen
Sää: Pouta, n. 12 astetta
FIR 5/13, GIR 10/18, Putts 36, Chip up'n'down 3/4, Penalties 2 

Kotona tehdyn tankkauksen jälkeen lähdin vielä illalla pelaamaan toisen kierroksen, tällä kertaa keltaiselta tiiltä ja aikaisemman kierroksen perusteella odotin jo vihdoin sitä 80 alitusta. Etuysi oli varsin mukavaa peliä: seitsemän greeniosumaa, molemmat bogit tulivat kolmella putilla foregreeniltä. Takaysi meni heikommin, koska löin mm. pallon outtiin sekä 13. että 18. väylällä. "Maaginen" 80 alittui kuitenkin lopulta. :)


Kenttä: Lakeside, Pirunpelto
Tii: Keltainen
Sää: Pouta, viileä (7-10 astetta), kylmä tuuli ajoittain
FIR 4/14, GIR 8/18, Putts 31, Chip up'n'down 2/5, Penalties 2

Sunnuntaina vuorossa oli pahamaineinen Pirunpelto. Kierros oli melko perus Pirunpelto-kierros höystettynä edelleen jatkuvilla koomailuilla. Yksi birdie ja kymmenen paaria, joten ihan mukavasti. Huonolla puolella puolestaan kaksi rangaistuslyöntiä ja peräti viisi tuplabogia. Kierroksen jälkeen kävin rangella hieman lyömässä rauta-7:lla ja kuvaamassa svingiä.



Kenttä: Lakeside, Pirunpelto
Tii: Keltainen
Sää: Pouta, aurinkoinen, 18 astetta ja ei juurikaan tuulta
FIR 6/14, GIR 10/18, Putts 37, Chip up'n'down 0/2, Penalties 2

Keskiviikkona jälleen Pirunpellolle. Sää oli aivan loistava, peli ei niinkään. Kakkosen triplabogi sai alkunsa 100 metristä lyödystä lähestymisestä, joka päätyi griinin oikealle puolelle pusikkoon. Sieltä parilla lyönnillä pois, chippi ja kaksi puttia. Vitosen triplassa avaus vasemmalle syvälle metsään (ei löytynyt), varapallolla "bogi". Jotain hyvääkin toki: 10 griiniosumaa, joista kuusi peräkkäin väylillä 6-11. Putti ei tällä hetkellä toimi, tällä kertaa 37. Tosin vain yksi kolmen putin viheriö, mutta ei yhtään yhdellä putilla!

Kenttä: Lakeside, Pirunpelto
Tii: Keltainen
Sää: Pouta, 20 astetta.
FIR 9/14, GIR 6/18, Putts 35, Chip up'n'down 1/7, Penalties 1

Helatorstaille luvattiin aluksi paljon sadetta, mutta virtaukset kulkivat niin, että Lakesidessa ei ainakaan iltapäivällä tullut ollenkaan vettä. Niinpä ei muuta kuin kentälle!

Kierros alkoi masentavasti - bogia bogin perään, kakkoselle peräti tupla, kun löin jälleen griinin ympäristössä olevaan pusikkoon, tällä kertaa en tosin vasemmalle, vaan pitkäksi. Chippi ei toiminut ollenkaan, eikä siinä sivussa puttikaan. Kierroksen keskivaiheilla oli jälleen parempi jakso, mutta ei se koko kierrosta pelasta. Lopputulos 84 kertoo oleellisimman.

Vaikka peli ei ole vielä ollut sitä mitä toivon, lähden silti lauantain kisaan (jos siellä vielä huomenna paikkoja on). Kisa saa aina yrittämään/keskittymään enemmän, joten uskon tuloksenkin paranevan. Lisäksi kisa ei ole Pirunpellossa, vaan Järvenrannalla. :)

Chippiä ja puttia on kuitenkin ehdottomasti harjoiteltava ennen kisaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti