tiistai 28. toukokuuta 2013

Kaksi viikkoa ja kahdeksan kierrosta, Lakeside24h

Parin viikon aikana on tullut pelattua peräti kahdeksan kierrosta golfia, käydäänpä kimppuun kuin sika limppuun.

Lauantaina 18.05.2013 järjestettiin Lakesidessa Varala Scramble, jossa pelattiin molemmat kentät saman päivän aikana. Lähdin kisaan Antti Kärjen kanssa. Kisassa oli yhteislähtö ja meidän lähtötiimme oli 12. Teimme alkuun kaksi perusvarmaa paaria ja ensimmäinen birdie tuli Antin pitkähköllä putilla väylällä 14. Seuraava birdie upposi 17. väylän par-kolmosella Antin lyötyä avauksensa puolen metrin päähän lipusta.

Varala Scramble, Järvenranta


Kilpailu: Varala Scramble, kierros 1/2
Kenttä: Lakeside, Järvenranta
Tii: Keltainen
Sää: Pouta
FIR 9/13, GIR 15/18, Putts 26, Chip up'n'down 1/1, Penalties 0

Etulenkillä alkoi sitten Antin puttishow: ensimmäisen birdien sain tosin minä nimiini, kun puttasin ykkösellä noin kolmen metrin putin sisään. Sen jälkeen Antti upotti birdieputin väylillä 2, 4, 6, 7 ja 8. Minun ei tarvinnut kuin katsoa ja ihailla, kun putit menivät kolisivat keskeltä reikää sisään. Kun jäljellä oli enää kaksi par-5 väylää (helpohkot birdiet tiedossa), oli Antti putannut meidän kahdeksasta birdiestä sisään peräti seitsemän! Minä sain sentään kunnian laittaa birdieputit sisään noilla kahdella viimeisellä väylällä, joten lopputulos Järvenrannalta oli erinomainen 61 lyöntiä (-10).

Varala Scramble, Pirunpelto


Kilpailu: Varala Scramble, kierros 2/2
Kenttä: Lakeside, Pirunpelto
Tii: Keltainen
Sää: Pouta
FIR 10/14, GIR 12/18, Putts 30, Chip up'n'down 4/4, Penalties 0

Pirunpellolla birdiehana meni tukkoon pahemman kerran. Lyöminen ei ollut mitenkään erityisen huonoa, toki emme olleet aivan yhtä lähellä reikää puttailemassa pöröjä, mutta silti olisi voinut odottaa 4-5 birdietä, mutta putteja upposi vain kaksi. Kilpailun ainoan bogin teimme Pirunpellon väylälle 5. Antti heitti tiille kumpi lyö ensin (jälkimmäisen oli tarkoitus kokeilla draiverilla mahdollisimman lähelle griiniä). Tii osoitti minuun ja avasin hybridillä oikealle pöpelikköön. Antti vaihtoi draiveriin pienempään puuhun, mutta hänkään ei osunut väylään, vaan pallo kaartoi voimakkaasti vasemmalle metsään. Minun palloni löytyi kiven vierestä, josta pääsimme väylän suuntaan karheikkoon. Lähestyminen siitä noin neljään metriin, mutta par-putti ei aivan uponnut.

Lopputuloksena brutto -11, netto -15, jolla heltisi kisassa toiseksi paras scratch (voittotulos -13) ja hcp-kisan kolmas sija (voittotulos -16). Ei siis huonosti, mutta Pirunpelto jätti hieman hampaan koloon lähes täydellisesti sujuneen Järvenranta-kierroksen jälkeen.

Scramble-kisan jälkeen on tullut pelailtua harjoituskierroksia keltaiselta tiiltä sekä Järvenrannalla että Pirunpellolla. Ne ovat sujuneet ihan ok, kaikkien kierrosten lyöntimäärä on ollut 76-79.


Cutter & Buck -kilpailukierros

Kilpailu: Cutter & Buck Open
Kenttä: Lakeside, Järvenranta
Tii: Keltainen
Sää: Pouta, kova tuuli, +24
FIR 3/13, GIR 7/18, Putts 29, Chip up'n'down 5/6, Penalties 1


Viime sunnuntaina oli jälleen kisakierroksen aika, kun Järvenrannalla käytiin Cutter & Buck Open. Odotukset olivat korkealla, svingi tuntui hyvältä ja sää erinomainen, vaikkakin hyvin tuulinen. Ensimmäiset yhdeksän reikää oli tuloksellisesti hyvä: 8 paaria ja 1 bogi. Greeniosumia oli tosin vain 3, mutta kaksi kertaa puttasin birdietä myös forelta. Lisäksi seiskalla löin avauksen veteen, mutta onnistuin silti tekemään paarin.

Takaysi lähti mainiosti liikkeelle kahdella birkulla ja hyvän par-pelastuksen jälkeen 13. väylällä olin kierrosta yhden alle (-1). Mutta sitten....14. väylä: huonon chipin jälkeen bogi, 15: surkea avaus -> eguksi bunuun, sieltä vaivoin pois, chippi ja kaksi puttia -> tuplabogi, 16: huonon chipin jälkeen hyvä par-pelastus putilla, 17: karmea avaus vasemmalle metsään -> tuplabogi, 18: avaus aivan liikaa vasemmalle, mutta jäi pelattavaksi. Lähestyminen greenille ei ollut mahdollinen (puita edessä), joten -> bogi.

Eli ensimmäiset 13 reikää -1 ja viimeiset viisi +6. Ei hyvä, mutta näillä mentiin. Ensi kerralla ehkä paremmin. Tai huonommin, ei voi tietää. Puttaaminen oli ainakin hyvää, mutta sekin katosi heti seuraavalla kierroksella, joten se siitä

Kierroksia tosiaan tullut roimasti lisää ja tasaisuuttakin alkaa olla havaittavissa. Edessä siis loistava tulevaisuus. ;)

Loppuun vielä maininta mielenkiintoisesta tempauksesta Lakesidessa juhannuksen jälkeen: Lakeside24h -tapahtuma, jossa Kimmo ja Tero aikovat pelata golfia 24 tuntia putkeen keräten samalla rahaa LGV:n junioritoimintaan. Nice.

Itsellänikin on hieman tuntumaa vähän isompiin golfmaratoneihin, kun vedin vuonna 2006 kuusi kierrosta päivän aikana. Kovaa hommaa, tsemppiä! :]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti